Evers Groen
Gerrit Achterbergstraat 13 4043 GH Opheusden
T  +31 (0)488 - 42 80 95
F  +31 (0)488 - 42 80 95
M  +31 (0)6 - 21 88 60 91
info@ongeworteldstek.nl
www.ongeworteldstek.nl

Ongeworteld stek

Cultivars en kwaliteit.

Iedere cultivar heeft zijn eigen karakteristieken. Binnen het coniferen assortiment hebben wij vrijwel ieder snelverkopend soort ongeworteld stek beschikbaar. Uniformiteit is vanzelfsprekend en diverse aantallen zijn mogelijk. De soorten die worden uitgeleverd zijn altijd voorzien van leveringsbon of labels. Om onze hoge kwaliteitseisen te kunnen waarborgen wordt er voor iedere levering gecontroleerd. Ook het productieproces wordt van start tot levering gecontroleerd. Hierdoor zijn onze producten per partij traceerbaar.


Introductie

Het kweken van een boom is topsport en de kwaliteitseisen van de gebruiker liggen hoog. De klant is visueel ingesteld en verlangt steeds meer naar grotere uniforme partijen. Het kweken van een boom is een traject van jaren. Ervaring en reageren op de groei spelen hierin een grote rol. Tijdens de opkweekfase kan een kleine speling van de natuur namelijk grote gevolgen hebben.

Ervaring, enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn daarom uitermate belangrijk om een mooie boom te produceren. Een goede start is natuurlijk al het halve werk.

Wij zorgen voor het juiste uitgangsmateriaal en eventueel begeleiding en onderstreuning tijdens de bewortelingsperiode. 

EversGroen is sinds 1918 al 3 generaties lang actief in de sector. Hierbij is de kennis en ervaring behouden gebleven, maar wel altijd met oog voor de allerlaatste ontwikkelingen. Onze moerhoeken worden door de onafhankelijke keuringsdienst NAK- tuinbouw regelmatig gecontroleerd.


Kernwaarden

Evers Groen staat streeft naar een constante kwaliteit, daarom werken wij volgens onderstaande kernwaarden:

- Eigenproductie

- Cultivars soortecht

- Geconditioneerd oogsten

- Direct transport van land naar klant

- Advies en ondersteuning tijdens bewortelingsproces.

 

Missie & Visie.

Bij Evers Groen leggen we de lat graag hoog.

Onze missie is dan ook niet voor niets:

"In Noord-West Europa de leverancier van onbeworteld uitgangsmateriaal van houtigegewassen voor professionele kwekerijen".

Wij werken met de visie:

"Door te streven naar een zo'n hoogmogelijk slagingspercentage bij bewortelen. Accuraat te leveren, goed te luisteren naar de klant, proberen wij de kwaliteit continu te verbeteren".

 

Productie.

Het uitgangsmateriaal van onbeworteld stek wordt gekweekt op eigen percelen. We hebben zowel kleigronden maar ook humeuze zandgronden tot onze beschikking,  Dit zorgt ervoor dat we voor iedere cultivar de beste groei kunnen realiseren. Met eigen productie op deze moerhoeken kunnen we goed mechaniseren, zodat volgende kwaliteitseisen zo veel als mogelijk worden bereikt.


-Jong materiaal

-Vrij van onkruidzaden

-Optimale natuurlijke Auxines

-Benutting van apicale dominantie

-Deels biologische productie


 

Geconditioneerd oogsten.

Zeker bij zomerstek is het van belang dat het ongewortelde product niet te warm wordt en uitdroogt. Wij maken gebruik van gele zakken die speciaal voor ons product gemaakt zijn. Hiermee kunnen wij optimale kwaliteit nastreven. Onze werkwijze houdt rekening met invloeden van buitenaf. Bovendien zorgen wij dat uw order op het juiste tijdstip in de uw koelcel ligt. Dit doen wij o.a. doormiddel van eigen vervoer. Alles bij elkaar betekend dit voor u, dat u met een gerust hart het verdere proces kunt plannen.


Advies en nazorg tijdens het bewortelingsproces.

Klantgericht zakendoen vinden wij als bedrijf erg belangrijk. Wij stoppen dan ook niet met onze service bij levering, maar gaan nog een stap verder. Om de externe condities ook tijdens de bewortelingstijd te ondersteunen kan er een beroep gedaan worden op onze gewasspecialist ing. W.I. Evers. Dit om uw investering in het stek zo rendabel mogelijk te maken, en de risico's te beperken. Hiermee willen we een toegevoegde waarde bieden gedurende de belangrijke bewortelingstijd. Ondernemen is natuurlijk risico nemen, maar dan wel zo verantwoord mogelijk. Evers Groen is hierin graag uw betrouwbare partner! 

 

Aandachtspunten bij de verwerking van ons product.

Bij coniferen is het mogelijk om zomerstek en winterstek te maken. Stuur een mail om te vragen in welke periode het beste gestekt kan worden. 

Om een uniform groeiende partij bomen te krijgen is het op maat knippen een essentieel onderdeel van de  bewerking. Let hierbij op lengte en dikte van het hout. Ook het gewicht van de stekken moet zoveel mogelijk hetzelfde zijn.

Nieuw bij Evers Groen is de stekknipmachine. Zie de homepage op het filmpje staat de coniferenstek knip machine.

Onze machine knipt, verenkelt en sorteert in vijf klassen het onbeworteld stek.


Verwerkingstips:

Voor een hoog slagingspercentage tijdens de beoordeling moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden:


- Potgrond moet de juiste PH hebben en zo goed als vrij van meststoffen.

- Gebruik groeistof bij zwaardere en hardere stekken.

- Geen directe inval van zonlicht. Wel voldoende LUX. (1 lux is 1 lm./m2)

- Temperatuur tussen de 10 °C. en 30°C.

- Luchtvochtigheid zonder schommelingen zo hoog mogelijk.

- De mogelijkheid tot het inzetten van (natuurlijke) plaagbestrijders.


Bovenstaande punten moeten optimaal zijn. Hierover kunnen we advies geven. Meer informatie kunt u o.a. vinden op  http://www.rhizopon.com/stektabel.


Plantgoed kopen?

Evers Groen levert uitsluitend ongeworteld stek. Bent u op zoek naar plantgoed van coniferen, of andere houtige gewassen ? Wij helpen u graag verder. Hiervoor hebben diverse partners die hierin een constante en uitstekende kwaliteit leveren.


Kennis delen.

Door benutting van wetenschappelijk onderzoek naar beworteling passen wij continue de allerlaatste inzichten toe om de kwaliteit van het ongeworteld stek te verbeteren. 


Publicaties over bewortelen van stek:

http://www.rhizopon.com/images/rapport%20stekkwaliteit%20nmi%20nolina%20etc.pdf 

http://documents.plant.wur.nl/wurglas/54-55-og08-07.pdf

Rapport 1135.N.07 Verhoging van het slagingspercentage en de uniformiteit in stekkwaliteit.